ESCO Model

'ESCO' je skraćenica od Energy Service Company, to jest tvrtku za pružanje energetskih usluga. ESCO model vam omogućuje da krenete s projektom povećanja energetskih ušteda bez ulaganja vlastitog kapitala. Zvuči kao san? Nastavite…

Tvrtka za pružanje energetskih usluga, kao što je Emasys d.o.o., nudi ukupan inicijalni kapital za projekt preuzimajući cijeli financijski rizik, odnosno rizik ostvarenja ušteda na sebe. Tvrtka za pružanje energetskih usluga dobije povrat investicije iz ostvarenih ušteda kroz dogovoreno vremensko razdoblje, najčešće od nekoliko godina ovisno o klijentu i projektu.

Financiranje projekt kroz ESCO model uključuje provođenje energetskog pregleda vašeg objekta, predlaganje mjera uštede energenata te ugovora s garancijom ušteda, provedbu konačnog rješenja te upravljanje i održavanje sustava u dogovorenom razdoblju. U ugovorenom razdoblju plaćate iznos za troškove energenata, koji su u svakom slučaju manji nego ranije, koji se dijeli na stvarni (smanjeni) trošak za energiju te trošak za otplatu investicije, odnosnu za energetsku naknadu. Nakon ugovorenog razdoblja odnosno otplate investicije, ESCO tvrtka izlazi iz projekta i sve pogodnosti se predaju Vama.

Emasys d.o.o. financira i upravlja projektom kako biste se mogli usredotočiti na Vašu osnovnu djelatnost.

KONTAKTIRAJTE NAS ZA PROCJENU VAŠEG PROJEKTA!