Novosti
unutarnji pogled tvornice čelika

EU sredstava za projekte energetske učinkovitosti u proizvodnoj industriji

Još niste obavili energetsku obnovu proizvodnog pogona? Sad je najbolja prilika da je napravite… sufinancira se do 85% prihvatljivih troškova!

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je 15. listopada 2020. godine objavilo drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga namijenjenih povećanju energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama. Prijave na Poziv zaprimaju se od 16. studenog 2020. do 25. siječnja 2021. godine.

Tko se može prijaviti?

Mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje proizvodnih i prerađivačkih djelatnosti, osim onih koja se odnose na hranu, piće i duhanske proizvode.

Poziv predviđa smanjenje potrošnje isporučene energije u proizvodnim pogonima za najmanje 20% u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera te smanjenje potrošnje isporučene energije za grijanje / hlađenje zgrada, odnosno ukupna isporučena energija na zgradama proizvodnog pogona ili pratećim zgradama proizvodnog pogona za najmanje 40%.

Prihvatljive aktivnosti

  • Aktivnosti pripreme dokumentacije projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije
  • Mjere energetske učinkovitosti i obnovljivi izvori energije u proizvodnim pogonima te energetska obnova zgrada
  • Aktivnosti upravljanja projektom i administracije te aktivnosti informiranja i vidljivosti

Više o najavljenom natječaju pogledajte ovdje.

Nabava i ugradnja pametnih brojila i sustava daljinskog očitanja i nadzora je jedna od mnogih prihvatljivih mjera poziva jer…

učinkovito upravljanje energijom počinje mjerenjem stvarne potrošnje energenata i vode.

Ako trebate pomoć s aktivnostima pripreme projektnog prijedloga i ostale projektno-tehničke dokumentacije možemo Vam predložiti i tvrtke koje će Vam rado pomoći u tome.

Autor

Emasys

Implementiramo prilagođena rješenja daljinskog očitanja u svrhu smanjenja potrošnje energenata i vode za višu operativnu učinkovitost i konkurentnost poslovanja te za zeleniju budućnost.