// ZRAKOM DO ZDRAVLJA I ODRŽIVOSTI

Kvaliteta zraka

Kvaliteta zraka u zatvorenim i otvorenim prostorima igra ključnu ulogu u našem općem zdravlju i dobrobiti.

Jeste li znali da zrak u zatvorenim prostorima može biti dva do pet puta zagađeniji od vanjskog zraka? Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, onečišćenje zraka pridonosi otprilike 7 milijuna preranih smrti diljem svijeta svake godine*.

Vanjska kvaliteta zraka utječe ne samo na individualno zdravlje, već i na održivost okoliša i urbanističko planiranje.

Razumijevanje i praćenje kvalitete zraka ključni su koraci prema stvaranju zdravijih i održivijih životnih okruženja za sve.

*www.who.int – 22.04.2024.

 

Emasys-usluge-Kvaliteta-zraka-box1
Unutarnja kvaliteta zraka

Kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima je vrlo važna, budući da mnogi od nas provode do 90% vremena u zatvorenom prostoru.

Vanjska kvaliteta zraka

Podaci o kvaliteti zraka i onečišćenju osnažuju lokalne vlasti, istraživače, ali i same građane kako bi mogli donositi bolje odluke za održivu budućnost.

Emasys-usluge-Kvaliteta-zraka-box2
// UČINITE ZRAK VIDLJIVIM POMOĆU SENZORA

Mjerenja kvalitete zraka

Mjerenje kvalitete zraka u zatvorenim i otvorenim prostorima putem IoT osjetnika omogućuje kontinuirano praćenje različitih parametara poput razine onečišćenja, temperature i vlage te razine CO2 i hlapljivih organskih spojeva (en. TVOC) pružajući realno-vremenske podatke za brzu reakciju i unapređenje kvalitete života te razvoj održivih strategija za upravljanje okolinom i urbanističkim planiranjem.

Vaša dobrobit i uštede su vaš i naš prioritet.

PRATITE KVALITETE ZRAKA