// PAMETNO MJERENJE

Sustav daljinskog očitanja

Sustav daljinskog očitavanja (eng. AMR – automatic meter reading) potrošnje energenata i vode je ključna IoT tehnologija današnjih vodoopskrbnih i energetskih mreža te sustava energetske učinkovitosti. Naš sustav daljinskog očitanja potrošnje energenata i vode sastoje se od pouzdanih, fleksibilnih i dokazanih IoT proizvoda (hardver) koji omogućuju napredno očitavanje i prikupljanje podataka s mjerača te softverski dio odnosno interno razvijena web-aplikacija za upravljanje prikupljenim energetskim podacima – “AMR Emasys” .

Sustav ima mogućnost mjerenja potrošnje vode, električne energije, plina, toplinske energije, vodene pare i lož ulja te proizvedene energije iz solarnih elektrana i ostale relevantne mjerne veličine kao što su vanjska i unutarnja temperatura, relativna vlažnost (rH), protok, tlak i sl. sve u cilju podizanja energetske učinkovitosti Vašeg sustava.

// SUSTAV DALJINSKOG OČITANJA

Kako radi u praksi?

1. VODOMJERI, BROJILA I SENZORI

Pametna brojila već imaju mogućnost spajanja na telemetrijski sustavi; AMR kompatibilna brojila zahtijevaju dodatak čitača i nude rješenje s nižom cijenom. Mjerači otkrivaju podatke o potrošnji energenta ili voda

2. MODUL ZA DALJINSKO OČITANJE

Ovaj kompaktni uređaj ugrađen blizu brojila prikuplja podatke s mjerača koristeći komunikacijski protokol kao što su žičani M-Bus, bežični M-Bus OMS, Mod-Bus, LoRaWAN, NB-IOT tehnologija.

3. CENTRALNA JEDINICA

S protokolima M-bus i LoRaWAN modul za daljinsko očitanje i senzori komuniciraju direktno s centralnom jedinicom, također smještenom na objektu korisnika i prikuplja mjerenja s svih mjernih mjesta te ih šalje na dogovoreni poslužitelj.

4. POSLUŽITELJ

Satna očitanja brojila automatski se šalju na naš poslužitelj preko GSM ili Etherneta, gdje ih naša web aplikacija AMR Emasys prikuplja, pohranjuje i obrađuje. Prema potrebi podaci o potrošnji se automatski isporučuju u ISGE, ROMM i druge informacijske sustave.

5. WEB APLIKACIJA

Sve podatke o potrošnji energenata i vode pratite na jednom mjestu tako da se prijavite na našu web aplikaciju za upravljanje energijom „AMR Emasys“ s bilo kojeg računala, pametnog telefona ili tableta koji imaju pristup internetu.

// INTERNET STVARI

Tehničko rješenje

Tehnološka neutralnost

Nudimo Vam optimalno tehničko rješenje korištenjem dostupnih IoT tehnologija

Rješenje po mjeri

Uvažamo Vaše potrebe i očekivanja odnosno zahtjeve objekta ili područja

Neovisnost

AMR sustav je neovisan od Vaše komunikacijske infrastrukture

Sigurnost podataka

Svi podaci koji se prenose su kriptirani i tijekom prijenosa ne postoji mogućnost povezivanja objekta s podacima o potrošnji

Kontinuirano praćenje potrošnje u stvarnom vremenu

VAŠ PRVI KORAK