Novosti
Energetski učinkovit ured tvrtke Emasys

Ne prodajemo samo upravljanje energijom; mi to živimo i dišemo!

Kada je Emasys d.o.o. prije useljenja renovirala sadašnje uredski objekt, posebno se pobrinula da bude energetski što učinkovitije. Tako se odlučilo za ugradnju dizalice topline i energetsko-učinkovitu rasvjetu, kao i telemetrijski sustav za precizno mjerenje i praćenje potrošnje vode i električne energije.

Ugradili smo i kontrolna elektrobrojila kako bismo mogli pratiti različite potrošače električne energije, uključujući pojedinačne radne stanice i značajnije potrošače energije (en. Significant Energy Users), u našem slučaju, dizalicu topline. Koristeći vlastitu aplikaciju “AMR Emasys” za praćenje potrošnje postavili smo alarme za prekomjernu potrošnju kako bismo automatski primali obavijesti čim se isti dogode.

Nadalje, prije dvije godine implementirali smo međunarodni standard za upravljanje energijom – ISO 50001 kao dio našeg integriranog sustava upravljanja kroz koji nastavljamo održavati svoju predanost odgovornom upravljanju energijom.

Pratimo potrošnju električne energije i vode koristeći vlastiti AMR sustav i aplikaciju AMR Emasys, ali i potrošnju goriva za službena vozila. Štoviše nastojimo osigurati optimalno upravljanje dizalicom topline uspoređujući potrošnju električne energije dizalice topline s vanjskim i unutarnjim temperaturama.

Kako bi se osigurala potpuna usklađenost s prethodno navedenim standardom, energetska učinkovitost također je važan čimbenik tijekom našeg procesa nabave, primjera radi tijekom kupnje većih električnih aparata, poput perilica posuđa, ali prilikom odabira službenih vozila.

Imamo daljnje planove za povećanje energetske učinkovitosti našeg ureda, ali više o tome drugi put…

Author

Emasys

Implementiramo prilagođena rješenja daljinskog očitanja u svrhu smanjenja potrošnje energenata i vode za višu operativnu učinkovitost i konkurentnost poslovanja te za zeleniju budućnost.