Studije
Božićni dar brzom detekcijom gubitaka vode

Božićni dar od 150,00 EUR dnevno!

Sustav daljinskog očitanja se pustio u rad pred sam Božić i donio je pravo blagdansko iznenađenje svojim korisnicima brzim uvidom u postojanje gubitaka vode.

Detaljni podaci o potrošnji energenata i vode u intervalima od sat vremena (ili manje) omogućuju uvid u obrasce potrošnje koje inače ne bi bilo moguće vidjeti. Na primjer, jednostavno ne postoji način na koji vam tjedno ili mjesečno očitanje brojila može pokazati koliko energenta ili vode trošite u različita doba dana ili u različite dane u tjednu. Sustav daljinskog očitanja i softver za praćenje i upravljanje potrošnje vam omogučuje takvu detaljnu analizu.

Dodatno, najlakše je tražiti i pronalaziti rasipanja energije ili uočiti gubitke vode u vremenskim razdobljima kada obično na lokaciji ima malo ili nimalo aktivnosti tj. po noći, preko vikenda ili za vrijeme godišnjeg odmora.

U ovom slučaju se radilo o božićnim blagdanima kada je zbog godišnjeg odmora na lokaciji aktivnost bila smanjena na minimum. Iz prikupljenih podataka bilo je očito da se ipak na lokaciji i u takvim uvjetima troši znatna količina vode (oko 1,8 m3 na sat). Korisnik je ubrzo pronašao i otklonio sve uzroke prekomjerne potrošnje.

Primjer curenja vode i sanacija gubitaka

Izračunajmo sada…

Cijena 1m3 vode = 3,30 EUR

Dnevni gubitak vode = 43.2m3

Dnevni trošak gubitka = 142,56 EUR

Mjesečna novčana ušteda = 4.419,36 EUR

Godišnja novčana ušteda = 53.032,32 EUR

Povrat investicije = manje od 3 mjeseca

Author

Emasys

Implementiramo prilagođena rješenja daljinskog očitanja u svrhu smanjenja potrošnje energenata i vode za višu operativnu učinkovitost i konkurentnost poslovanja te za zeleniju budućnost.