Studije
University of Dubrovnik

Kako je Sveučilište u Dubrovniku uštedilo 28.193,00 kuna godišnje

Smanjenje potrošnje lož ulje: 23%
Godišnje uštede: 28.193,00 kn tj. 3.741,85 EUR

Zahtjevi klijenta

Sveučilište u Dubrovniku, kao ustanova javnog sektora, predana je praćenju i upravljanju potrošnjom energije i vode u sklopu nastojanja javnog sektora da učinkovitije koristi energiju i vodu i smanji potrošnju istih prema odredbama Zakona o energetskoj učinkovitosti NN 127/14.

Emasys d.o.o. je na dva objekta Sveučilišta u Dubrovniku ugradio sustav daljinskog očitanja, ukupno na 6 mjernih mjesta, kako bi mogli pratiti potrošnju električne energije, vode i lož ulja.

Benefiti sustava

Nakon praćenja stvarne potrošnje na objektu određeno vrijeme, zahvaljujući našem sustavu za daljinsko očitanje, korisnik je primijetio značajno povećanu potrošnju lož ulja (energent za grijanje) u određenim dijelovima dana, kao i značajna od odstupanja u određenim periodima godine. Optimizacijom rada sustava grijanja, uz minimalne investicije klijent je uspio smanjiti potrošnju lož ulja za 23% i ostvariti uštede od 3.741, 85 eura.

Author

Emasys

Implementiramo prilagođena rješenja daljinskog očitanja u svrhu smanjenja potrošnje energenata i vode za višu operativnu učinkovitost i konkurentnost poslovanja te za zeleniju budućnost.