Novosti
Zbog mogućeg prekida Isporuke plina Europska komisija preporučuje smanjivanje potrošnje energije za 15%.

Kako Vaša tvrtka može smanjiti potrošnju plina

Dana 20. srpnja 2022 Europska komisija je objavila preventivni plan uz pomoć kojeg bi se EU članice pripremile za mogući potpuni prekid isporuke ruskog plina i time zadržale ekonomski utjecaj u prosjeku na 0.4 % BDP-a.

Plan podrazumijeva dobrovoljne mjere štednje, no takve mjere mogu pozitivno utjecati na troškove privatnih i javnih tvrtki. Pametno je rano se pripremiti za jesen i sve izazove koji nas čekaju.

Iskustveno je poznato da ako se temperatura na koju se grije prostorija smanji za 1 ˚C ostvaruje se ušteda od oko 5% energije za grijanje. Smanjenjem temperature s 23˚C na 20˚C  moguća je ušteda od 15% energije za grijanje.

No koje su moguće mjere za smanjenje potrošnje energije saznat ćete preuzimanje naših savjeta za uštedu energije: grijanje.

Već sada – tjekom ljeta – možete uštedjeti energiju, što će pomoći smanjiti pritisak na rezerve plina u sezoni grijanja. Pročitajte dalje – Ljetni savjeti za uštedu energiju.

Author

Emasys

Implementiramo prilagođena rješenja daljinskog očitanja u svrhu smanjenja potrošnje energenata i vode za višu operativnu učinkovitost i konkurentnost poslovanja te za zeleniju budućnost.